nieuws

Examentraining (90): Schade Zakelijk

Schade 2332

Iedereen die een Wft-beroepskwalificatie (behaald voor 1 april 2017) in stand wil houden, moet voor 1 april 2019 succesvol het relevante PE-examen afleggen. Samen met opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel biedt am:web adviseurs opnieuw de helpende hand door tweewekelijks een volledig uitgewerkte casus aan te bieden. Daarnaast biedt Hoffelijk Financieel adviseurs gratis de mogelijkheid om extra te oefenen met nieuwe casussen en kennisvragen. Deze week een casus met vragen uit de module Schade Zakelijk.

Examentraining (90): Schade Zakelijk

Casus
Joris (39) is alleenstaand en heeft op dit moment geen fiscaal partner. Hij runt sinds enkele jaren een online kledingwinkel en heeft een cyberverzekering afgesloten. Joris heeft inmiddels € 60.000 aan box 3-vermogen opgebouwd. Het heffingsvrij vermogen is € 30.000 per belastingplichtige.

Vraag 1
Joris is benieuwd of er dekking is als hij slachtoffer wordt van een cyberaanval en zijn bedrijfsnaam hier schade door lijdt. Hij zou dan met name hulp willen bij het herstellen van zijn naamsbekendheid. Is dit gedekt? Gebruik de bijlage voor het beantwoorden van de vraag.

a) Nee, er is geen dekking.
b) Ja, onder de aansprakelijkheidsdekking.
c) Ja, onder de eigen schade.

Toetsterm
2c.1: De kandidaat kan beoordelen welke risico’s moeten worden afgedekt door een verzekeringsoplossing.

Vraag 2
Joris vindt de premie van zijn verzekering veel te hoog en heeft daarom een klacht ingediend bij de verzekeraar. De verzekeraar heeft inmiddels laten weten de klacht niet in behandeling te nemen. Naar welke instantie moet Joris worden doorverwezen met zijn klacht?

a) Het Kifid.
b) De Tuchtraad.
c) De rechter.

Toetsterm
3c.1: De kandidaat kan een advies opstellen.

Vraag 3
Joris en Fleuri zijn tot over hun oren verliefd en gaan dit jaar trouwen zonder huwelijkse voorwaarden. Fleuri heeft geen box 3-vermogen. Joris wil weten of er voor hem iets verandert met betrekking tot de te betalen belasting over zijn box 3-vermogen. Wat is juist?

a) Er verandert niks. Hij blijft belasting betalen over dit vermogen.
b) Joris hoeft geen belasting meer te betalen over dit vermogen.
c) Joris moet meer belasting gaan betalen over dit vermogen.

Toetsterm
2a.1: De kandidaat kan gestructureerd interviewen.

 

Banner Hoffelijk Antwoorden

Banner Hoffelijk Meer oefeningen

Eerdere examentrainingen zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel