nieuws

Dodelijk ongeval met quad realityster draait uit op conflict over schade

Schade 7069

Een verkeersongeval met de quad van realityster Nicky Zouwer, waarbij de 31-jarige huurder van het voertuig om het leven kwam, draait uit op een fikse ruzie over de schade. De familie van het slachtoffer overweegt een civiele zaak omdat de technische staat van de quad niet in orde zou zijn geweest. Zouwer wil op zijn beurt € 15.000 van de familie voor het verloren gegane voertuig.

Dodelijk ongeval met quad realityster draait uit op conflict over schade

Op 8 juli kwam de 31-jarige postbode Rick van Loosbroek om het leven op de A2 bij Den Bosch toen de Can-Am Spyder quad waarop hij reed over de kop sloeg. Hij had het voertuig gehuurd van een kennis, realityster Nicky Zouwer (Oh Oh Daar Gaan We Weer).

Technisch onderzoek

Uit technisch onderzoek door de politie kwam naar voren dat er geen technisch gebreken aan de quad zouden zijn geweest die het ongeval konden hebben veroorzaakt. Tegen het Algemeen Dagblad laat de familie van Van Loosbroek weten het niet eens te zijn met de conclusie. De krant zag de huurovereenkomst in tussen Zouwer en Van Loosbroek, waarin staat dat het rechterwiel en de bumper zijn beschadigd. De familie heeft nu een klacht ingediend tegen de politie omdat in hun optiek het technisch onderzoek onvoldoende is geweest. Ook overwegen ze een civiele zaak tegen Zouwer.

Verzekeraar Zouwer

Die laatste laat het er echter ook niet bij zitten. Een maand geleden viel er bij de nabestaanden een schadeclaim van € 15.000 op de mat namens Zouwer die zijn verloren gegane quad vergoed wil zijn. Volgens de familie van het slachtoffer wordt het verzekeringswerk. De niet nader genoemde verzekeraar van Zouwer wilde tegenover het AD niet bevestigen of Zouwer wel beschikte over de juiste papieren om een quad te mogen verhuren.

Weren van openbare weg

De familie van Van Loosbroek is inmiddels ook petitie gestart om de Can-Spyders van de openbare weg te te weren. Berijders van dit bijzondere voertuig zouden het risico lopen er vanaf te worden gelanceerd.

Reageer op dit artikel