nieuws

CZ zorgverzekering stijgt met 7,4%

Schade 953

Zorgverzekeraar CZ verhoogt de zorgpremies voor komend jaar met € 102,60, ofwel € 8,55 per maand. Dat komt neer op een stijging van 7,4%. CZ is de eerste grote zorgverzekeraar die de zorgpremie bekend maakt.

CZ zorgverzekering stijgt met 7,4%

De meest afgesloten naturaverzekering (zorg-op-maat) gaat € 124,80 per maand kosten. De goedkoopste basisverzekering is af te sluiten voor € 120,45 en de Restitutiepolis van CZ gaat met ruim € 9 per maand omhoog en komt uit op € 131,65. De verzekeraar zet € 97 mln van de reserves in om de stijging van de premie te dempen. De premies voor het nieuwe label Just zijn nog niet bekend gemaakt.

Verontrust

Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter van CZ, is wel verontrust over de verwachte ontwikkeling van de zorgkosten. “De Rijksbegroting voorspelt een forse stijging de komende jaren en die is nog maar zeer beperkt te compenseren uit reserves. Als we de zorgkostenbegroting van de overheid volgen, dan betekent dit een grote stijging van de premie in de komende jaren. Het lijkt mooi als er telkens meer geld begroot wordt voor zorg, maar het is geen geld dat ergens op een plank ligt. De zorgkosten moeten via de premie door alle verzekerden betaald worden.”

 

Reageer op dit artikel