nieuws

Centraal Beheer gaat ook niet-verzekerden juridisch bijstaan

Schade 726

Verzekeraar Centraal Beheer introduceert de dienst Juridische Hulp. Tegen een vast bedrag kunnen ook mensen zonder rechtsbijstandverzekering advies krijgen bij juridische problemen.

Centraal Beheer gaat ook niet-verzekerden juridisch bijstaan

De juridische hulpdienst kent drie domeinen waarop bemiddeld wordt: werk (bijvoorbeeld over ontslag), huis (burenruzie, huurproblemen) en consument (oplichting, conflict met energiemaatschappij). Niet-verzekerden kunnen kiezen uit twee pakketten. Het eerste (€ 259) bevat alleen een kanseninschatting, een advies over te nemen stappen en een juridische brief. Daarna houdt de bijstand op. Pakket twee (€ 849) is uitgebreider: dan maakt Centraal Beheer een op de situatie toegesneden plan van aanpak en onderhandelt de verzekeraar bovendien met de tegenpartij.

Volgens de verzekeraar heeft 40% van de Nederlanders geen rechtsbijstandverzekering. “En de mensen die wel een verzekering hebben, hebben die vaak maar voor een specifiek juridisch gebied”, zegt Marteyn Roose van Centraal Beheer. Juridische Hulp past volgens de verzekeraar bij de strategie om naast verzekeringen ook diensten aan te bieden.

Univé, DAS, ARAG

Centraal Beheer is niet de eerste verzekeraar die juridische bijstand verleent bij onverzekerde problemen. In oktober lanceerde Univé met een rechtshulpdienst on demand. Marktleider DAS en verzekeraar ARAG hebben al langer flexibele rechtsbijstanddiensten.

Reageer op dit artikel