nieuws

Autoschadeveiling Fixico wint Europese innovatieprijs

Schade 468

Fixico, de Nederlandse fintech die de autoschadeherstelbranche probeert te veroveren, heeft de Fleet Europe Smart Mobility Start-Up Award. De start-up krijgt de innovatieprijs voor de mobiliteitsbranche voor de digitalisering van de afwikkeling van autoschades.

Autoschadeveiling Fixico wint Europese innovatieprijs

Fixico is een soort online veiling voor autoschades. Consumenten melden hun schade inclusief foto’s in een app. Aangesloten schadeherstellers ontvangen vervolgens automatisch een offerteverzoek. Zij kunnen een prijsopgave voor de reparatie doen. Zo wil het bedrijf de schadeafhandeling transparanter en efficiënter maken voor zowel auto-eigenaar als verzekeraar. Verzekeraars kunnen het Fixico-platform gebruiken om schades van hun verzekerden aan herstellers toe te wijzen.

België

De fintech, die in 2014 werd opgericht, heeft inmiddels 150.000 schades verwerkt. Het bedrijf kijkt ook over de grens. De start-up is al in Duitsland actief en deze zomer werd bekend dat verzekeraar Axa na een succesvolle proef rondom Antwerpen de samenwerking in België wil uitbreiden. Volgens Axa kan Fixico jaarlijks 125.000 schademeldingen van Belgische verzekerden tegemoetzien.

Reageer op dit artikel