nieuws

Automobilist heeft geen benul wat hij aan premie betaalt

Schade 1023

Automobilisten weten in meerderheid niet hoeveel premie ze maandelijks kwijt zijn aan hun autoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek door TeamVier in opdracht van AllSecur. Met name oudere verzekerden blijven bovendien vaak erg lang trouw aan hun bestaande autopolis. 

Automobilist heeft geen benul wat hij aan premie betaalt

Allianz’ autolabel AllSecur trekt uit het onderzoek de conclusie dat de jaarlijkse overstapdrukte rondom zorgverzekeringen en energie volledig voorbij baat aan autoverzekeringen. Een Nederlander zit gemiddeld maar liefst 14 jaar bij dezelfde autoverzekeraar. Bijna de helft (44%) van de ruim 1.000 deelnemers aan het onderzoek is nog overgestapt naar een andere autoverzekeraar, waarbij vrouwen (51%) een stuk trouwer zijn dan mannen (36%).

Hoe ouder, hoe loyaler

Hoe ouder de automobilist, des te loyaler men is aan de bestaande autopolis. Nederlanders jonger dan 34 jaar blijven gemiddeld 5 jaar bij dezelfde autoverzekeraar, automobilisten van 65 jaar zijn soms tot wel 25 jaar bij dezelfde autoverzekeraar verzekerd. AllSecur geeft hier hierbij als mogelijke verklaring dat jongeren korter in het bezit zijn van een eigen auto.

Geen idee over premie

Wellicht door de lange looptijd weten de consumenten met een autoverzekering niet wat ze er aan kwijt zijn.  Twee derde (66%) van de automobilisten weet niet precies wat zij maandelijks precies betalen aan premie, 20 procent hiervan heeft werkelijk geen idee. Van de vrouwen weet 73% niet precies wat de maandpremie is, bij de mannen ligt dit op 60%.

Overstapredenen

Als klanten toch overstappen is dat veelal te danken aan het beter aanbod (42%). Een premiestijging voor de bestaande polis (23%) en de het kopen van een andere auto (21%) zijn andere veel genoemde overstapredenen.

Reageer op dit artikel