nieuws

ZLM gaat eigen ‘verkeerspark’ bouwen

Schade 906

ZLM Verzekeringen gaat in thuisstad Goes een eigen veiligheidspark aanleggen voor verkeersveiligheidstrainingen. Het circuit komt pal naast het hoofdkantoor te liggen. Vanaf 2021 zullen daar onder andere cursussen voor scootmobielrijders worden gegeven, evenals caravantrainingen.

ZLM gaat eigen ‘verkeerspark’ bouwen

ZLM-directeur Marinus Schroevers zegt dat de verzekeraar nu is aangewezen op openbare parkeerterreinen bij bijvoorbeeld het voetbalstadion van Willem II in Tilburg. Om de preventie-activiteiten helemaal naar eigen wens in te kunnen richten, is nu een eigen terrein aangekocht. “Zo kunnen we klanten veel beter ontvangen en krijgen we ook ruimte waar instructeurs zich kunnen omkleden”, aldus Schroevers.

9.000 vierkante meter

De verzekeraar verwacht dat het rijvaardigheidspark over drie jaar klaar is. ZLM heeft onlangs een stuk grond van 9.000 vierkante meter aangekocht naast het eigen kantoor. Een klein deel daarvan is bedoeld voor extra parkeerruimte voor de medewerkers, op het overgrote deel kunnen parkoersen worden uitgezet voor rijvaardigheidsproeven. Er moeten nog vergunningen worden geregeld en een deel van de grond moet worden gesaneerd.

Op het terrein gaat de verzekeraar trainingen geven aan verkeersdeelnemers. Doel is om op die manier de schadelast terug te dringen. Ook gebruikt ZLM het veiligheidspark om schoolklassen te ontvangen. Die worden voorgelicht over verkeersveiligheid, en er vindt daarnaast financiële educatie plaats. De verzekeraar ontvangt regelmatig enkele honderden scholieren per dag. Daarnaast is ZLM een van de afnemers van het Trials-programma met onder andere slipcursussen voor jonge automobilisten.

Reageer op dit artikel