nieuws

‘Talitha van Zon tilde zorgverzekeraar ONVZ voor bijna een ton’

Schade 2889

Het Rotterdamse ex-model Talitha van Zon moet zich voor de rechter verantwoorden voor bijna een ton aan valse facturaties bij zorgverzekeraar ONVZ. Van Zon (47) zou tussen juli 2010 en april 2011 in een luxe afkickkliniek gezeten hebben op het Engelse platteland. In werkelijkheid zat ze volgens het OM gewoon in Nederland. Van Zon werd kortstondig wereldnieuws toen ze tijdens de Libische revolutie uit een kamer van een vijfsterrenhotel sprong. Ze was daar op uitnodiging van de Kadaffi’s.

‘Talitha van Zon tilde zorgverzekeraar ONVZ voor bijna een ton’

Uit de stukken waar de Telegraaf uit publiceert, blijkt dat Van Zon voor 96.000 euro aan valse facturen indiende van de rehabilitatiekliniek Promis uit Kent. In de kliniek kunnen mensen terecht om af te kicken van alcohol- of drugsverslavingen, of voor de behandeling van psychische problemen zoals depressies of angststoornissen. De declaraties behelsden dagbehandelingen van acht uur per dag, zeven dagen per week.

Valse naam

Volgens justitie zat Van Zon echter gewoon thuis en hadden de declaraties enkel het doel om zichzelf te bevoordelen. De declaraties zouden verstuurd zijn onder een valse naam. ONVZ heeft aangifte gedaan tegen Van Zon vanwege valsheid in geschrifte. De advocaat van het voormalig Playboy-model wilde tegenover de Telegraaf nog geen reactie geven.

Reageer op dit artikel