nieuws

Surebusiness gaat onverzekerbaarheid te lijf met buitenlandse risicodragers

Schade 1862

Als Nederlandse verzekeraars hun beleid niet aanpassen, dan moeten ze over een paar jaar niet klagen dat een relevant en aantrekkelijk deel van de markt voor hen niet meer beschikbaar is. Dat zegt Levent Türkmen, directeur van Surebusiness. De serviceprovider heeft met hulp van buitenlandse risicodragers de dekkingsmogelijkheden voor aansprakelijkheidsverzekering fors uitgebreid. Juist voor ‘lastigere producenten- en groothandelsrisico’s.’

Surebusiness gaat onverzekerbaarheid te lijf met buitenlandse risicodragers

Volgens Türkmen springt Surebusiness in het gat dat traditionele verzekeraars laten vallen met het verschralen van hun productaanbod. “Steeds meer maatschappijen beperken zich tot de echte standaardrisico’s. Het MKB is echter een pluriforme sector waar juist heel veel afwijkende risico-situaties bestaan. Dat vraagt extra kennis zowel in het advies- als in het acceptatietraject.” Surebusiness breidde onlangs ook de dekkingsmogelijkheden uit voor brand- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Tekencapaciteit

De directeur van de serviceprovider zegt dat te kunnen doen door samenwerking met buitenlandse partijen. “Dit is onder meer mogelijk doordat wij een beroep doen op de tekencapaciteit van buitenlandse risicodragers. Bij deze risicodragers zijn de dekkingsmogelijkheden ook ruimer dan bij de Nederlandse maatschappijen”, zegt Türkmen die daarmee bewust tegen de trend wil ingaan.

‘Ontwikkeling schiet door’

Volgens Türkmen is het een goede zaak dat verzekeraars scherp zijn op de risico’s die ze wel of niet verantwoord vinden om te verzekeren, “maar die ontwikkeling schiet nu door. De markt is nu eenmaal groter dan alleen het tegen brand verzekeren van betonnen funderingen onder water. Adviseurs vinden onder meer via grote buitenlandse verzekeraars uiteindelijk wel hun weg om de belangen van hun relaties goed te verzekeren.” De directeur waarschuwt verzekeraars dat met de verschraling een belangrijk deel van de markt voor hen uit het zich dreigt te verdwijnen.

Tijdens het jaarcongres op de Nyenrode Business Universiteit vorige week was Türkmen ook al kritisch op de dienstverlening van verzekeraars. Serviceprovider Surebusiness werkt samen met 300 financieel advieskantoren op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen.

Reageer op dit artikel