nieuws

Sportstuur maakt Audi A3 geliefd bij auto-inbrekers

Schade 2813

De daling van het aantal autodiefstallen zet ook dit jaar door. Die verwachting spreekt Baken Adviesgroep uit op basis van de meest recente diefstalcijfers. Het adviesbedrijf ontwikkelde een diefstalmeter waarmee op basis van het kenteken een inschatting wordt gegeven van het diefstalrisico van een auto. 

Sportstuur maakt Audi A3 geliefd bij auto-inbrekers

Het aantal autodiefstallen in Nederland kent al jaren een dalende trend. Van de bijna 8 miljoen personenauto’s werden er vorig jaar 8.000 gestolen. De dalende trend in autodiefstal zet in 2018 volgens Baken Adviesgroep door. Werden er in 2013 nog 11.000 auto’s gestolen, dit jaar houdt het adviesbedrijf het op basis van een prognose op 6.900. Volkswagen,  Opel, Renault,  BMW en Audi genieten de grootste populariteit bij het dievengilde.

Meer inzicht

Certificatie-instelling Kiwa schakelde Baken als datapartner om meer inzicht te krijgen in de autodiefstalcijfers en de mate waarin gecertificeerde beveiligingssystemen dit tegen kunnen gaan. In dit kader ontwikkelde het adviesbedrijf de Diefstalmeter. Aan de hand van het kenteken of merk, type en bouwjaar van de auto wordt het diefstalrisico geschat.

Speciaal sportstuur

Met een bepaald type Audi is nog iets bijzonders aan de hand, zo vertelde Henk van Vliet, certificate manager bij Kiwa, vanmorgen bij BNR.  Het speciale sportstuur van de Audi A3 maakt de auto een geliefd object bij auto-inbrekers. Per stuur levert dat een schade op van € 2.000, wat alleen voor dit type Audi voor een jaarlijkse schade van € 1,6 mln zorgt. Volgens Van Vliet is er maar één oplossing:  een alarmsysteem erop zetten.

Reageer op dit artikel