nieuws

MS Amlin keert schadevergoeding uit wegens legionellabesmetting

Schade 490

MS Amlin heeft namens reisorganisatie Sunweb een schadevergoeding van € 14.000 betaald aan een vakantieganger die vorig jaar in Montenegro besmet raakte met de legionellabacterie.

MS Amlin keert schadevergoeding uit wegens legionellabesmetting

Vorig jaar raakten 561 Nederlanders besmet met de bacterie, Dat is een record, volgens letselschadebureau JBL&G. In 152 gevallen gebeurde het tijdens een reis naar het buitenland. Voor een van die reizigers heeft het bureau een vergoeding weten te bedingen. De 66-jarige man liep de veteranenziekte op. Die openbaarde zich een paar dagen na thuiskomst. “Waarschijnlijk opgelopen door met de legionellabacterie verontreinigd water in het hotel in Montenegro, waar andere gasten in die tijd ook klachten zouden hebben gehad.” De man lag ruim een week in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking en kampt nu nog met de gevolgen van de besmetting.

De legionellabacterie vermenigvuldigt zich vooral in stilstaand lauw water. Als besmet water wordt verneveld, zoals tijdens het douchen, kan de bacterie worden ingeademd.

Reageer op dit artikel