nieuws

Hema geeft automobilisten gratis banden bij verzekering

Schade 1916

Iedereen die voor 31 december 2018 een all risk autoverzekering sluit bij Hema Verzekeringen krijgt gratis zogeheten ‘all season’ banden onder zijn auto gemonteerd. Volgens de verzekeringsdivisie van het warenhuis wordt het risico op verkeersongevallen daarmee kleiner en spaart de verzekeringnemer wisselkosten uit. 

Hema geeft automobilisten gratis banden bij verzekering

Hema Verzekeringen wijst op recent onderzoek van Brancheorganisatie Bovag waaruit blijkt dat slechts 35% van het totale Nederlandse wagenpark in de winter rijdt op banden die daarvoor geschikt zijn. Onnodig gevaarlijk, zo vindt Hema. Daarom kunnen automobilisten die voor 31 december een autoverzekering bij het warenhuis sluiten gratis vier ‘all season’ banden van het merk Maxxis afsluiten bij een filiaal van bandenspecialist Euromaster.

Kortere remweg

Door deze banden zijn automobilisten volgens Hema altijd voorbereid op onverwachte weersveranderingen en wordt het risico op ongelukken kleiner door een kortere remweg en betere wegligging. “Een win-winsituatie voor iedereen”, aldus Hema.

Kosten bandenwissel

Behalve meer veiligheid spaart de actie volgens Euromaster de automobilist ook kosten uit voor de bandenwissel bij losse zomer- en winterbanden. Veel automobilisten hebben de afgelopen maanden ook tijdens de dikwijls zeer hoge temperaturen gewoon doorgereden op hun winterbanden, zo blijkt ook uit het Bovag-onderzoek. “Deze warme omstandigheden verminderen de prestaties van de winterband. Dat is zonde van de band en het is minder duurzaam”, zegt Wout Jonasse, Marketing Manager bij Euromaster. “Met all season banden ben je voorbereid op elk seizoen.”

Reageer op dit artikel