nieuws

Examentraining (87): Schade Particulier

Schade 2486

Nu de nieuwe PE-periode loopt, is ook het blokken, studeren en oefenvragen maken weer begonnen. Iedereen die een Wft-beroepskwalificatie (behaald voor 1 april 2017) in stand wil houden, moet voor 1 april 2019 succesvol het relevante PE-examen afleggen. Samen met opleidingsinstituut Hoffelijk Financieel biedt am:web adviseurs opnieuw de helpende hand door tweewekelijks een volledig uitgewerkte casus aan te bieden. Daarnaast biedt Hoffelijk Financieel adviseurs gratis de mogelijkheid om extra te oefenen met nieuwe casussen en kennisvragen. Deze week een casus met vragen uit de module Schade Particulier.

Examentraining (87): Schade Particulier

Casus
Leon (38) werkt in de ICT-branche en heeft vorige week een drone gekocht voor recreatief gebruik. Hij heeft zijn adviseur Wft Schadeverzekeringen Particulier opgebeld met de vraag waar hij rekening mee moet houden in verband met het bezitten van een drone. De aangekochte drone is 20 kilogram en bezit een camera. Hij wil deze drone voornamelijk gebruiken om mooie sportvideo’s te maken van zichzelf.

Tandartskosten
Daarnaast heeft Leon afgelopen jaar onderstaande tandartskosten gemaakt:

  • Controles € 70
  • Verdoving € 40
  • Kronen € 150

Het eigen risico van Leon is € 385 en hij heeft afgelopen jaar niet eerder gebruik gemaakt van zorgverlening.

Boormachine uitlenen
Tot slot is Leon van plan om zijn boormachine uit te lenen via een website aan personen in de buurt. Leon vindt het namelijk maar zonde dat die boormachine is aangeschaft, maar hij hier erg weinig gebruik van maakt. Tegen betaling kan hij nu de boormachine terugverdienen.

Vraag 1
Wat is juist over de drone die Leon heeft aangekocht?

a) Schade aan de drone kan verzekerd zijn op de aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP).
b) Het gebruik van de drone valt onder de Regeling modelvliegen.
c) Voor een vlucht met de drone moet een vliegplan worden ingediend.

Toetsterm
1c.6: De kandidaat kan bij materiële verzekeringen onderscheiden: de risico’s met betrekking tot het object zelf en de aansprakelijkheidsrisico’s die de objecten met zich meebrengen.

Vraag 2
Welk bedrag wordt vergoed door Verzekeraar A voor de tandartskosten van Leon? Gebruik voor het beantwoorden van de vraag bijlage Verzekeringskaart Verzekeraar A.

Antwoord: € […]

Toetsterm
3b.1: De kandidaat kan een risicoanalyse opstellen.

Vraag 3
Leon vraagt zich af hoe het verzekeringstechnisch zit als huurders de boormachine stukmaken. Wat is het meest professionele en inhoudelijk correcte antwoord van de adviseur Wft Schadeverzekeringen Particulier?

a) “Schade tijdens verhuur is gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering van de huurders”.
b) “Schade tijdens verhuur is gedekt op de inboedelverzekering van de huurders”.
c) “Schade tijdens verhuur kan alleen verzekerd zijn op een verzekering van de website, andere verzekeringen sluiten deze risico’s uit”.
d) “Schade tijdens verhuur kan gedekt zijn op de aansprakelijkheidsverzekering van de huurder, maar ik zal voor je uitzoeken of de website een verzekering aanbiedt voor schade tijdens verhuur”.

Toetsterm
2c.1: De kandidaat kan beoordelen welke risico’s moeten worden afgedekt door een verzekeringsoplossing.

Banner Hoffelijk Antwoorden

Banner Hoffelijk Meer oefeningen

Eerdere examentrainingen zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel