nieuws

CED gaat aardbevingsschade Groningen vaststellen

Schade 658

Claimsmanager CED wordt een van de contractpartners voor het opnemen, beoordelen en begroten van schades in het aardbevingsgebied Groningen. Eind vorige week tekenden CED en de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) hiervoor een overeenkomst. CED, dat al actief was in Groningen, richt voor deze taak een speciale organisatie met eigen mensen en huisvesting in. 

CED gaat aardbevingsschade Groningen vaststellen

De overeenkomst tussen CED en TCMG komt voort uit het Besluit Mijnbouwschade Groningen. Dit betreft een nieuwe aanpak om de schades af te handelen: onafhankelijk van de NAM en
onder verantwoordelijkheid van de overheid. TCMG is ingesteld om aanvragen tot vergoeding van schade als gevolg van de gaswinning in Groningen te behandelen.

Individuele schades

CED is al actief in Groningen als aandeelhouder van het Centrum Veilig Wonen (CVW), dat zich nu bezighoudt met het inspecteren en bouwkundig versterken van panden. De claimsmanager benadrukt nooit eerder invloed op of betrokkenheid gehad bij het inhoudelijk beoordelen en vaststellen van individuele schades. CED-CEO Hans Coffeng: “Anders dan voor CVW, zullen nu deskundigen van CED zelf betrokken zijn bij het uitbrengen van onafhankelijk advies aan TCMG. We zijn blij dat we de bewoners in het aardbevingsgebied op deze wijze verder kunnen helpen.”

Reageer op dit artikel