nieuws

Voormalig Ditzo-directeur begint ‘anti-sjoemelverzekering’ Deck

Schade 8073

Een verzekering voor mensen die niet elk wissewasje bij hun verzekeraar willen melden. Dat wil de nieuwe all-in schadeverzekeraar Deck zijn. Opgericht door oud Ditzo-directeur Bob Stehmann in samenwerking met Voogd en Voogd en investeerder Haemstede. Deck heeft een claimdrempel van 1.000 euro voor schade aan inboedel, woning en reizen. Voor auto’s geldt een standaard eigen risico van 500 euro. Verzekeraar Deck wil er alleen zijn voor ‘grote pech.’ Deck is sinds vandaag beschikbaar.

Voormalig Ditzo-directeur begint ‘anti-sjoemelverzekering’ Deck

“We hebben vrij uitgebreid onderzocht bij welke doelgroep dit past”, zegt Deck-woordvoerder Martin van Putten. “Het is natuurlijk best een bijzondere verzekering. Bij het marktonderzoek op mentaliteit hadden we de jackpot. Mensen die tussen de 30 en 50 zijn, een koophuis hebben en VVD of CDA stemmen. De prijs maakt hen niet eens zo veel uit, maar die willen gewoon graag meedoen aan een eerlijke verzekering.” Volgens Van Putten zijn het mensen die zich mateloos ergeren aan die buurman die continu z’n iPhone laat vallen en dat weer claimt bij z’n verzekeraar.

Sjoemelen

Uit onderzoek in opdracht van Deck blijkt dat 97 procent van de Nederlanders denkt dat er wordt gesjoemeld met verzekeringsgelden. Daarom vindt 71 procent het een goed idee dat mensen die niet sjoemelen en zelf verantwoordelijkheid willen nemen, minder premie betalen. Volgens Deck is bij 75 procent van alle claims een schade gemoeid van minder dan 1.000 euro. Dat maakt verzekeren volgens hem onnodig ingewikkeld en duur.

In hetzelfde onderzoek komt naar voren dat 60 procent van de Nederlanders het eens is met de stelling dat mensen te snel declareren. Volgens Stehmann zijn mensen vooral het sjoemelen zat en betalen consumenten te veel voor de fraude van een ander.

Fatsoen

“Deck wil een beweging zijn die het fatsoen weer terugbrengt in de samenleving. Het is te vanzelfsprekend geworden dat je alles maar claimt”, zegt Van Putten. Een klant krijgt van Deck een all-in prijs voor alle verzekeringen. Op basis van data bepaalt Deck of je auto WA, allrisk of beperkt casco verzekerd wordt. Al kun je daar volgens Van Putten wel van afwijken. “Het is een all-in prijs. Een Nederlander weet echt niet wat hij los voor al z’n verzekeringen betaalt. Dus dan is één bedrag voor alles wel zo makkelijk.”

Deck maakt gebruik van het Voogd en Voogd-platform. Voogd en Voogd is verantwoordelijk voor de administratie, Deck voor de marketing en het klantcontact.

Reageer op dit artikel