nieuws

Uitvaartverzekeraar Nuvema verkocht en voortgezet als Lifetri

Schade 2404

Conservatrix Groep verkoopt de Nederlandse Uitvaart Verzekering Maatschappij (Nuvema) aan de Lifetri Groep. De nieuwe eigenaar neemt alle ongeveer 185.000 polishouders over van de verzekeraar. De naam Nuvema zal verdwijnen. De nieuwe naam wordt Lifetri Uitvaartverzekeringen. De Lifetri Groep is op haar beurt eigendom van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TPG.

Uitvaartverzekeraar Nuvema verkocht en voortgezet als Lifetri

Nuvema en Lifetri maken geen financiële details van de transactie bekend. Na de overname blijven de rechten van de polishouders volgens die nieuwe eigenaren volledig behouden en beschermd. Bij Nuvema werken momenteel 50 mensen die allemaal in dienst komen bij Lifetri. De huidige directie van de uitvaartverzekeraar treedt terug en wordt vervangen door Ingeborg van Hoek (directievoorzitter) en Dick Stoop (financieel directeur).

Ontmanteling

De verkoop van het Baarnse Nuvema betekent een verdere ontmanteling van de Conservatrix Groep. Vorig jaar werd de levensverzekeraar met dezelfde naam onder dwang van DNB verkocht aan de Amerikaanse investeerder Eli Global. Onder de Conservatrix Groep vallen nu nog de Belgische uitvaartverzekeraar Hooghenraed en het onroerendgoedbedrijf Nijzoon.

Reageer op dit artikel