nieuws

Schadeherstellers van Focwa en Bovag krijgen gezamenlijk keurmerk

Schade 919

Vanaf 1 oktober gaan brancheverenigingen Focwa en Bovag werken met hetzelfde kwaliteitskeurmerk voor schadeherstellers. De branchenormering schadeherstel vervangt de bestaande normeringen voor kwaliteitsborging; de Focwa Standaard en Bovag Erkend Schadeherstel. Herstelbedrijven worden om de twee jaar onafhankelijk getoetst of ze nog voldoen aan de normering.

Schadeherstellers van Focwa en Bovag krijgen gezamenlijk keurmerk

In een gezamenlijk persbericht stellen Focwa en Bovag in de laatste maanden afspraken te hebben gemaakt met een College van Deskundigen. Dat college bestond uit verschillende marktpartijen in de sector, aangevuld met een vertegenwoordiging van opdrachtgevers. De brancheorganisaties verwachten dat de norm bijdraagt aan het vertrouwen van consumenten en zakelijke opdrachtgevers in een kwalitatief hoogwaardige herstelbranche.

Stichting

De audits worden uitgevoerd door drie certificerende instellingen: Dekra, Kiwa en SGS. Om de inhoud, uitwerking en afstemming van de normering ook in de toekomst gestalte te geven, is de Stichting Branchenormering Schadeherstel opgericht. Focwa en Bovag leveren beide twee bestuurders om deze stichting te gaan leiden.

Reageer op dit artikel