nieuws

Pleidooi voor rol zorgverzekeraars bij vroegsignalering schulden

Schade 510

De gemeente Dordrecht wil zorgverzekeraars bewegen om informatie te delen als er betalingsachterstanden ontstaan bij het betalen van de zorgpremie. Door vroegsignalering van schulden hoopt de gemeente ernstiger financiële problemen bij haar inwoners te voorkomen.

Pleidooi voor rol zorgverzekeraars bij vroegsignalering schulden

Tegen AD De Dordtenaar geeft wethouder Heijkoop (Zorg en Welzijn) aan dat er inmiddels al gesprekken lopen met zorgverzekeraars om samen te gaan werken. “Als zij informatie kunnen delen met ons, dan kunnen wij mensen beter helpen als het mis dreigt te gaan”, aldus Heijkoop. De wethouder noemt daarbij de mogelijkheid van het inzetten van budgetbeheer.

Lastig door privacywetgeving

Het initiatief past in het offensief van de gemeente in haar strijd tegen de armoede. De Zuid-Hollandse stad telt relatief veel inwoners die onder of net boven de armoedegrens leven. Heijkoop erkent dat het delen van informatie tussen zorgverzekeraars lastig kan zijn gelet op de privacywetgeving, al is hij daar niet pessimistisch over. “Deze partijen zien ook dat het een groot maatschappelijk probleem is.’’

 

Reageer op dit artikel