nieuws

Nationale-Nederlanden erkent aansprakelijkheid in zaak processierups

Schade 1006

De man die gek van de jeuk wakker werd op een Overijssels vakantiepark, mag zijn schade verhalen op de eigenaren van het park. Nationale-Nederlanden heeft de aansprakelijkheid inmiddels erkend, zo meldt het letselschadebureau dat de man bijstaat. De 78-jarige man keek tijdens zijn vakantie regelmatig naar ‘dartelende geitjes’ op het park, maar had niet gemerkt dat boven het bankje waarop hij zat een nest vol eikenprocessierupsen zat.

Nationale-Nederlanden erkent aansprakelijkheid in zaak processierups

Een ondraaglijke jeuk en een ‘explosie aan ontstekeningen’ verpestte zijn vakantie flink. Pas na meerdere klachten van de vakantieganger uit Hendrik-Ido-Ambacht werd een rood lint om het bankje gespannen en wat later werd het bankje zelfs helemaal verwijderd. “Te laat, te laks en te weinig”, vindt Steffy Roos du Maine, eigenaresse van letselschadebureau JBL&G.

Geen heil

Het bureau stuurde smalend een persbericht over het gelijk in zaak. “Niemand zag er heil in, op bijeenkomsten met collega-juristen werd geschamperd dat ze het nooit rond zouden krijgen, maar het is gelukt: letselschadebureau JBL&G uit Amsterdam heeft met succes betoogd dat ook een parkeigenaar verantwoordelijk is voor mogelijke plaaginsecten op zijn terrein.”

Principe

Volgens JBL&G gaat het de man overigens vooral om het principe en niet alleen om de schadevergoeding. De klachten van de man werden weggewuifd door het park, het zou zijn eigen onoplettendheid geweest zijn, van een tegemoetkoming in de kosten kon volgens het park al helemaal geen sprake zijn. Hoeveel de man aan schade claimt bij NN is niet bekend.

Reageer op dit artikel