nieuws

Lintje en leerstoel voor scheidend Hagelunie-directeur Koeckhoven

Schade 603

Scheidend manager Bernard Koeckhoven van Achmea Agro (Interpolis, Avéro Achmea, Hagelunie) is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Koeckhoven ontving het lintje voor zijn werk ten behoeve van de agrarische sector en zijn inzet voor diverse maatschappelijke organisaties.  Bij het mini-symposium ter ere van zijn afscheid maakte de Hagelunie-directeur de leerstoel ‘Innovation in Horticulture’ bekend. 

Lintje en leerstoel voor scheidend Hagelunie-directeur Koeckhoven

Boerenzoon  Koeckhoven was na zijn opleiding aan de Wageningen Universiteit vanaf de eerste dag actief in de agrarische sector. Hij stond als algemeen secretaris van de Katholieke Nederlandse Boeren- en Tuindersbond in 1995 aan de wieg van de oprichting van LTO-Nederland. Ook als hij in 1998 in dienst treedt bij Achmea blijft hij betrokken bij de agrarische sector, waarbij hij samen met de sector zoekt naar oplossingen en innovaties voor agrarische risico- en continuïteitsvraagstukken.

Innovatie en risicomanagement

Het afscheid van Koeckhoven bij Achmea was gisteren tegelijk het startsein voor de leerstoel ‘Innovation in Horticulture. De leerstoel is een initiatief van de Stichting Hagelunie en ondergebracht bij de Rotterdam School of Management (RSM), onderdeel van de Erasmus Universiteit. De opdracht van de leerstoel is het bevorderen van innovatie in de agrarische sector door het doen van onderzoek en het realiseren van actieve kennisverspreiding over innovatie en risicomanagement. Prof. dr. ir. Jan van den Ende is de leerstoelhouder. Hij werkt hierbij actief samen met de universiteiten in Wageningen, Delft en Leiden.

Opvolger van Rabobank

Koeckhoven maakte medio juli zijn afscheid bekend bij Achmea Agro. Zijn opvolger is Jaap Breugem die tot voor kort directievoorzitter bij de Rabobank Bommelerwaard was. De ca. 125 medewerkers van Achmea Agro houden zich bezig met het aanbieden van agrarische schadeverzekeringen en preventie-oplossingen in de Nederlandse  agro-sector in Nederland. De verzekeringen onder het Interpolis-label worden aangeboden via de Rabobank, voor niet-gebonden adviseurs is er het Avéro-label. De Hagelunie biedt verzekeringen voor glastuinbouw in Europa, Australië en Canada.

Reageer op dit artikel