nieuws

Slagboom op brug Spijkenisse lijkt magneet voor automobilisten

Schade 1169

Vanmorgen in de ochtendspits was het opnieuw raak. Voor de zesde keer in even zoveel weken reed er een automobilist tegen een slagboom op de Spijkenisserbrug. Het scheepvaartverkeer op de Oude Maas lag als gevolg van de aanrijding een uur stil. 

Slagboom op brug Spijkenisse lijkt magneet voor automobilisten

RTV Rijnmond meldt dat het om de vierde aanrijding in vijf weken tijd gaat. Uitgaande van de telling van het Algemeen Dagblad is het laatste tijd nog vaker prijs geweest. Op 1 augustus knalde er ook al een automobilist op een slagboom van de brug. Toen stelde deze krant dat het ging om de vijfde aanrijding in een maand tijd.

Recente magneetwerking

Rijkswaterstaat stelde toen geen verklaring te hebben voor de vele ongelukken. Helemaal uniek voor Spijkenisse is de recente magneetwerking van de slagbomen volgens de dienst niet. Volgens Rijkswaterstaat is er ook elders in het land -op onverklaarbare  wijze- de laatste tijd meer sprake van botsingen met slagbomen.

Reageer op dit artikel