nieuws

Groningers met bevingschade krijgen rentevergoeding bij betaling

Schade 394

Groningers met bevingschade krijgen rentevergoeding bij betaling

Groningers met schade aan hun eigendommen door de gaswinning, kunnen rekenen op financiële compensatie voor het wachten. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen heeft dat vandaag toegezegd. Tussen de schadedatum en het moment van uitbetaling ontvangt de benadeelde een vergoeding van 2 procent wettelijke rente.

De commissie mag alleen besluiten over schademeldingen die na 31 maart 2017 zijn gedaan. Als de schadedatum eerder was, maar de melding na 31 maart 2017 gedaan werd, krijgt de gedupeerde nog steeds rente vanaf de schadedatum. Volgens de commissie was de wettelijke rente niet voorzien in het Besluit mijnbouwschade, maar is het een logisch gevolg van bestaande wetgeving.

Een Groninger met schade hoeft de rente niet zelf aan te vragen, deze wordt automatisch met de uitbetaald met de schadevergoeding. De afgelopen vier maanden heeft de commissie 125 schadegevallen behandeld en in totaal 350.000 euro uitgekeerd.

Reageer op dit artikel