nieuws

Deskundige beoordeelde boom die auto verpletterde eerder als veilig

Schade 1011

Deskundige beoordeelde boom die auto verpletterde eerder als veilig

De lindeboom die  op 26 juli bij het noodweer in Rotterdam een auto verpletterde en daarbij een 54-jarige vrouw het leven benam was zes weken eerder door een deskundige als veilig beoordeeld. Dit meldt RTV Rijnmond op basis van communicatie van de gemeente Rotterdam. In mei werd er zwamvorming op de boom ontdekt. 

Bij  het ongeval raakten, naast het dodelijke slachtoffer, een man en een vrouw gewond. De gemeente kondigde direct een onderzoek aan naar de toedracht van het ongeval.

Zadelzwam ontdekt

Hieruit is volgens RTV Rijnmond gebleken dat de 70 jaar oude boom al sinds 2013 werd gecontroleerd. In mei van dit jaar werd op een oude snoeiwond van de linde zogeheten zadelzwam ontdekt. Een deskundige oordeelde echter in juni dat de boom veilig was en nog zeker 10 jaar mee zou kunnen.

Harde wind

De gemeente vermoedt dat de harde wind tijdens het noodweer op donderdagavond 26 juli de oorzaak van het omvallen van de boom is geweest. De nabestaanden zijn inmiddels over de uitkomsten van het onderzoek geïnformeerd.

 

Reageer op dit artikel