nieuws

‘Amazon wil zelf verzekeringen vergelijken in Engeland’

Schade 902

Techreus Amazon voert gesprekken met Britse verzekeraars over de introductie van een vergelijkingswebsite. Dat meldt persbureau Reuters op basis van drie anonieme bronnen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. De bestaande online vergelijkers met een beursnotering kregen door het nieuws een koersverlies te verwerken.

‘Amazon wil zelf verzekeringen vergelijken in Engeland’

Vanwege de vertrouwelijkheid van de gesprekken, blijven de bronnen en hun werkgevers anoniem. Een analist van het Amerikaanse Morningstar noemt de mogelijke stap van Amazon logisch. “Amazon wordt een steeds belangrijker onderdeel van je huis. Of het nu de thuisbezorging van producten is, de beveiliging van je huis of je wifi-verbinding. Je kunt dus beargumenteren dat het verzekeren van je huis de volgende logische stap is.”

Vacatures

Vorig jaar was er al een belangrijke aanwijzing dat Amazon zich wilde gaan roeren op de Britse verzekeringsmarkt, toen het vacatures plaatste voor verzekeringsprofessionals. Welke verzekeraars zich eventueel willen aansluiten bij de Britse vergelijker van Amazon, is niet bekend. Noch zijn er plannen uitgelekt op welke manier Amazon een samenwerking zoekt met de verzekeringsmaatschappijen.

Amazon is niet helemaal nieuw in de financiële dienstverlening op het Europese continent. Het bedrijf heeft in Europa al een samenwerkingsverband met The Warranty Company, waarmee het verlengde garanties verkoopt op bestelde producten. In Engeland en Duitsland geeft Amazon samen met Visa creditcards uit.

Reageer op dit artikel