nieuws

Allianz verbetert combined ratio met 2,8 procentpunt

Schade 1332

Allianz verbetert combined ratio met 2,8 procentpunt

De Benelux-tak van verzekeraar Allianz heeft een beter resultaat behaald op de schadedivisie ten opzichte van vorig jaar. De combined ratio zakte in de eerste helft van 2018 tot 95 procent. In dezelfde periode van 2017 was dat nog 97,8 procent. Het nettoresultaat op de schadeactiviteiten van de verzekeraar bedroeg 43 miljoen euro.

Het totale premie-inkomen over het eerste halfjaar is bij Schade met 794 miljoen euro gelijkgebleven in het eerste halfjaar. Het premie-inkomen binnen de divisie Leven nam met 9,7 procent af tot 1,25 miljard euro. Volgens de verzekeraar komt dat vooral door het seizoensgebonden karakter van eenmalige premies bij de leven-activiteiten. Navraag leert dat de terugval wordt veroorzaakt door ‘significant lagere premie-inkomsten’ uit Luxemburg.

De verbetering van de combined ratio verklaart Allianz door ‘gerichte premieverhogingen’ en door afscheid te nemen van enkele verlieslatende activiteiten. “En dat ondanks het stormachtige weer in het eerste halfjaar”, schrijft de verzekeraar in een persbericht.

Verlieslatende activiteiten

Woensdag deed Allianz-manager Willem-Jan Beekenkamp een beroep op de morele plicht van andere verzekeringsmaatschappijen. “Ik snap dat mijn collega-verzekeraars geld willen verdienen, maar je kunt niet alleen de beste risico’s dekken”, zei de commercieel manager in het FD.

Reageer op dit artikel