nieuws

Alarmcentrale: Nederlanders hebben geen moeite meer met Turkije, wel met zwemwater

Schade 1543

Volgens alarmcentrale SOS International kiezen Nederlanders weer vaker voor een Turkse zonvakantie. Het aantal meldingen uit Turkije neemt fors toe, waaruit de alarmcentrale opmaakt dat de politieke strubbelingen en economische situatie geen reden (meer) zijn om het land te mijden. De val van de Turkse lira maakt dat Nederlanders over de waarde van hun vakantiebudget niets te klagen hebben. Wel beklagenswaardig: de kwaliteit van het plaatselijke zwemwater.

Alarmcentrale: Nederlanders hebben geen moeite meer met Turkije, wel met zwemwater

SOS International kreeg opvallend veel meldingen van oorontstekingen uit Turkije. Zo’n 41 procent meer dan vorig jaar. Hoewel de hulpverlener geen gegevens heeft over de kwaliteit van het zwemwater, hebben oorontstekingen in de zomermaanden meestal vervuilde zwembaden als oorzaak. Ook infectieziekten en parasitaire aandoeningen met diarree als gevolg komen volgens SOS veel voor in Turkije.

De laatste twee jaar was Turkije niet populair onder vakantiegangers. Hotels bleven leeg. Inmiddels is het aantal dossiers dat SOS opbouwde in het land weer net zo hoog als in 2014 en 2015. “Nu het politiek rustig is en de prijzen laag zijn ‘durven’ vakantiegangers weer af te reizen naar Turkije”, zegt operationeel directeur Peter Tangstrøm van SOS International in een persbericht.

Reageer op dit artikel