nieuws

Aegon presteert beter dan verwacht in eerste halfjaar

Schade 1281

Aegon heeft het afgelopen halfjaar 491 miljoen euro winst geboekt. Dat is beter dan analisten voorspeld hadden. De verkoop van het aantal verkochte levensverzekeringen daalde wereldwijd met 10 procent, maar de verzekeraar deed het qua verkoop in Nederland juist iets beter.

Aegon presteert beter dan verwacht in eerste halfjaar

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste markt voor Aegon. De verzekeraar had daarom in de resultaten veel last van koersschommelingen met de dollar. Ook was er in de VS een flinke uitstroom van spaar- en beleggingsproducten.

De liquide middelen van Aegon zijn toegenomen tot 1,9 miljard euro. Een stijging die vooral werd veroorzaakt door 593 miljoen euro aan dividendbetalingen van de eigen bedrijfsonderdelen. De Amerikaanse tak droeg daar 390 miljoen euro aan bij, Europa was goed voor 203 miljoen euro aan dividend. Aegon reserveert 700 miljoen euro om in de tweede helft van 2018 de schuldpositie te verlagen.

Reageer op dit artikel