nieuws

Na ASR stapt ook CZ uit Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Schade 1897

Na ASR stapt ook CZ uit Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Zorgverzekeraar CZ is uit het Keurmerk Klantgericht Verzekeren gestapt. Dat meldt de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) op haar eigen website. Volgens de stichting vindt CZ dat er inmiddels voldoende wordt gecontroleerd vanuit de toezichthouders. Bovendien monitort de zorgverzekeraar de klantgerichtheid zelf ook intensief.

Stv betreurt het besluit van CZ, maar blijft zich met meer dan dertig andere keurmerkhouders inzetten voor een betere klantgerichtheid.

CZ is niet de eerste grote partij die het keurmerk verlaat. Per 1 januari is ook ASR geen deelnemer meer. ASR gaf net als CZ als reden op dat ze zelf in ruime mate controleren of hun merken de klantgerichtheid voldoende in acht nemen. ASR trok ook de labels Ditzo, de Amersfoortse en Europeesche Verzekeringen terug.

Nieuw bestuurslid

De Stv maakte gisteren bekend dat hoogleraar privaatrecht Marco Loos (48) is toegetreden tot het bestuur. Hij is de opvolger van Willem van Boom die zeven jaar in het bestuur van de stichting zat.

Reageer op dit artikel