nieuws

Duurzame inzetbaarheid nieuw speerpunt voor Erkend Risico Adviseur

Schade 414

Duurzame inzetbaarheid nieuw speerpunt voor Erkend Risico Adviseur

De Nederlandse Vereniging Inkomen Adviseurs (NVIA) gaat meer aandacht besteden aan het onderwerp ‘duurzame inzetbaarheid’ in de certificering van Erkend Risico Adviseurs (ERA). De NVIA werkt daarvoor samen met normaliseringsorganisatie NEN. Zo kan een ERA-gecertificeerd adviseur een op NEN-standaarden gebaseerd advies uitbrengen over de duurzame inzetbaarheid van personeel.

De NEN kijkt nu samen met de Stichting Certificering NVIA naar de examinering en PE-regeling van het onderwerp duurzame inzetbaarheid. Namens de NVIA neemt manager Inkomen bij Nationale-Nederlanden Erik van den Crommenacker zitting in het College van Deskundigen om de kwaliteit van het traject te waarborgen.

Waarborg

Een Erkend Risico Adviseur is volgens NVIA een breed gekwalificeerde specialist op het gebied van risicomanagement, bedrijfscontinuïteit en duurzame inzetbaarheid van het personeel. Het ERA-register werd vier jaar geleden opgericht om ondernemers middels een certificering en een beroepsprofiel te laten zien wanneer hij een bekwaam risico-adviseur inhuurt.

Meeùs-directeur en voorzitter van het College van Deskundigen Jaap den Brejen verwachtte in 2014 dat er ruimte was voor 200 tot 400 Erkend Risico Adviseurs. Op dit moment hebben slechts negen adviseurs het certificaat behaald.

Reageer op dit artikel