nieuws

Centraal Beheer oefent alvast met mogelijkheden Google Assistent

Schade 772

Centraal Beheer oefent alvast met mogelijkheden Google Assistent

De Nederlandse versie van Google Assistent bevat al informatie van Centraal Beheer. Volgens Centraal Beheer zijn ze de eerste verzekeraar in Nederland met content beschikbaar in de spraakassistent van Google. Voorlopig is dat overigens alleen nog een groenekaart-check die opzoekt of een groene kaart in het bestemmingsland verplicht is.

Als de groene kaart verplicht is, krijgt de gebruiker van de spraakassistent een link om het document te downloaden.Volgens Centraal Beheer-directeur Marteyn Roose is het een eerste stap om de techniek in de vingers te krijgen. “Om onze klanten naar hun wens en maat te kunnen blijven bedienen, zijn wij continu aan het vernieuwen. Dat doen we op tal van fronten en ook de inzet van de nieuwste spraaktechnologie hoort daar ook bij.”

Centraal Beheer heeft een strategisch partnership met Google om te experimenteren met de Nederlandse Google Assistent. “Wij zijn ervan overtuigd dat de spraakinterface een belangrijke ontwikkeling is waar je voortdurend op zal moeten blijven ontwikkelen. Na gewoon bellen met Apeldoorn, kan je dat straks ook via Google. Daarom doen we vanaf het begin mee”, zegt Roose.

Google Assistent is eerst alleen beschikbaar op alle Android Lollipop (5.0+) & iOS 10.0+ telefoons. Later dit jaar komt ook de hardware in de vorm van speakers beschikbaar.

Reageer op dit artikel