nieuws

TVM waarschuwt voor nepvervoerder

Schade 773

Transportverzekeraar TVM waarschuwt transportbedrijven voor een nepvervoerder. De oplichters nemen vracht aan die vervolgens nooit wordt afgeleverd. De verzekeraar waarschuwt dat de hoofdvervoerder altijd aansprakelijk blijft voor de schade. 

TVM waarschuwt voor nepvervoerder

Via verschillende kanalen ontvangt TVM verzekeringen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en verduistert. De goederen worden wel opgehaald, maar uiteindelijk niet afgeleverd.

Failliet bedrijf

Het betreffende bedrijf Faiton Logistics uit het Limburgse Panningen is, zo blijkt uit onderzoek, al sinds begin dit jaar failliet. Desalniettemin bedienen de oplichters zich van deze bedrijfsnaam en worden de opdrachten aangenomen met de e-mailadressen info@faitonlogistics.nl en bram_rutten@hotmail.com. 

Gedragingen ondervervoerder

TVM waarschuwt dat transportbedrijven als vervoerder ten opzichte van hun opdrachtgevers verantwoordelijk zijn voor de gedragingen van de ingeschakelde ondervervoerder. “Op grond van het CMR-verdrag (art. 3) bent u daarvoor aansprakelijk. Verduistering door de ondervervoerder wordt u zwaar aangerekend (art. 29 CMR) en kan voor u als ondernemer leiden tot grote financiële gevolgen.”

 

Reageer op dit artikel