nieuws

Provincie plaatst pijlen bij ‘illegale’ carpoolplaats IJsselstijn

Schade 1562

Provincie plaatst pijlen bij ‘illegale’ carpoolplaats IJsselstijn

Er komen pijlen op het wegdek in de richting van de carpoolplaats in IJsselstein. Dat liet de provincie Utrecht weten aan het Algemeen Dagblad dat, naar aanleiding van onderzoek van 112 Schade, eerder deze week berichtte over de verwarrende verkeerssituatie aldaar.

Geen automobilist zal het beseffen, maar het is formeel verboden de carpoolplaats in IJsselstein op te rijden. Dat schrijft het Algemeen Dagblad over de conclusie die 112 Schade onlangs trok na een uitgebreide bestudering van de situatie op een rotonde in IJsselstijn.

Een agent die naar de letter van de wet handelt, kan elke bestuurder die de carpoolplaats oprijdt, op de bon slingeren. Bij het naderen van de rotonde op het Nelson Mandelaplein ontbreken namelijk pijlen op het wegdek in de richting van het parkeerterrein.

112 Schade

Schadeverhaalservice 112schade.nl uit Zeist kwam de kwestie op het spoor bij het afhandelen van een aanrijding op een andere rotonde in IJsselstein, schrijft het Algemeen Dagblad. Vanuit elke rijrichting staan twee pijlen op het wegdek, maar nergens richting de parkeerplaats. De afslag kiezen van de carpoolplaats is dus formeel verboden, luidt de conclusie.

Provincie Utrecht

Accountmanager Remco Vendelbosch van 112 Schade stuurde zijn bevindingen naar de provincie Utrecht, die beheerder van het verkeersplein is. De provincie ziet geen probleem. Wel zegt ze ‘eventuele onduidelijkheid’ te willen wegnemen. ,,We zullen daarom bij het onderhoud van de markering, dat nog deze zomer plaatsvindt, ook de pijlen richting de carpoolplaats op de weg aanbrengen.”

Lees hier Opmerkelijk: oprijden carpoolplaats IJselstijn is strafbaar en Provincie plaatst pijlen bij illegale carpoolplaats in IJsselstijn in het Algemeen Dagblad. Of lees het artikel Meerbaans rotonde met voorsorteerstrook: van rijbaan of van keuze wisselen? dat afgelopen week verscheen op amweb.

Dit is een partnerbijdrage van 112schade. Bekijk hier een volledig overzicht van de partnerberichten van 112schade.

Reageer op dit artikel