nieuws

ING en AXA trekken samen op in gepersonaliseerde verzekeringen

Schade 1426

ING en AXA trekken samen op in gepersonaliseerde verzekeringen

ING en AXA gaan samen gepersonaliseerde verzekeringsproducten ontwikkelen. Die willen de bank en de Franse verzekeraar aanbieden via de mobiele app van ING. De twee richten zich op schadeverzekeringen.

ING en AXA kondigen vandaag een langjarige samenwerking aan die moet uitmonden in een wereldwijd digitaal platform voor innovatieve verzekeringsdiensten. Het is de bedoeling dat in dat platform ING’s expertise op het gebied van digitaal bankieren en Axa’s ervaring met modulaire verzekeringen samen komen. De gepersonaliseerde schadeverzekeringen worden in eerste instantie aangeboden in zes ‘Challenger-markten’. Dat zijn Duitsland, Australië, Italië, Frankrijk, Tsjechië en Oostenrijk.

In control

Volgens ING-topman Ralph Hamers draagt de samenwerking bij aan de wens van de bank een groot klantgericht platform te bouwen. Dat moet een plek worden die voorziet in de financiële behoeften van klanten, aldus de CEO. “Door gepersonaliseerde beschermingsproducten toe te voegen die levensfasebestendig zijn, stellen we onze klanten in staat om in control te blijven.”

Reageer op dit artikel