nieuws

Interpolis stopt 1 euro per 100 ‘mobielvrije’ kilometers in collectieve spaarpot

Schade 1715

Interpolis stopt 1 euro per 100 ‘mobielvrije’ kilometers in collectieve spaarpot

Interpolis gaat projecten die de verkeersveiligheid bevorderen financieren met geld dat klanten bij elkaar kunnen rijden. Automobilisten die gebruikmaken van de AutoModus-app van de verzekeraar sparen automatisch 1 euro per 100 kilometer die ze rijden in de auto-modus, dus zonder dat ze afgeleid kunnen worden door berichtjes of push-meldingen.

Alle euro’s samen komen in een collectieve spaarpot. Klanten kunnen jaarlijks doelen aandragen die in aanmerking komen voor een greep uit die pot. Die initiatieven moeten bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid. De verzekeraar denkt aan maatregelen om fietsongelukken te voorkomen of minder afgeleid te raken in het verkeer. Aan de spaarpot zit een maximum van € 250.000.

Kwart minder verkeersongelukken

Interpolis introduceerde drie jaar geleden de AutoModus-app met als doel smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan. Volgens een onderzoek van de verzekeraar is 62% van de automobilisten tijdens de rit weleens bezig met hun mobiel. In twee derde van de ongelukken speelt afleiding een rol, vaak komt dat door de smartphone.

Inmiddels is de app 145.000 keer gedownload. Bestuurders die hun mobiel in de auto-modus zetten, zijn bij een kwart minder verkeersongelukken betrokken dan mensen die de app niet gebruiken, aldus Interpolis. Navigeren en handsfree bellen kan wel als de app ingeschakeld is.

 

Reageer op dit artikel