nieuws

Centraal Beheer lanceert cyberverzekering voor mkb

Schade 1841

Centraal Beheer introduceert vandaag CyberZeker, een cyberverzekering voor het midden- en kleinbedrijf. Aan de polis koppelt de verzekeraar een cyberhulpdienst die 24/7 voor ondernemers klaarstaat.

Centraal Beheer lanceert cyberverzekering voor mkb

Voor de cyberpolis met hulpdienst werkt Centraal Beheer samen met beveiligingsbedrijf Fox-IT. Als bedrijven met een CyberZeker-verzekering een hack, datalek of ander cyberincident melden, wordt die eerst beoordeeld door het cyberteam van de verzekeraar. Dat team bepaalt de ernst van de melding en of Fox-IT moet worden ingeschakeld om alle digitale systemen weer op orde te maken.

Betaalde diensten

Volgens de verzekeraar uit Apeldoorn krijgt één op de vijf mkb’ers weleens te maken met cybercrime. Malware (30%), ransomware (17%) en phishing (10%) komen het meest voor, blijkt uit een onderzoek van de Haagse Hogeschool.

Centraal Beheer breidt de cyberpolis daarom uit met enkele betaalde diensten. Zo kunnen bedrijven een Cyber Security-assessment doen. Een specialist beoordeelt dan de ICT-beveiliging op drie onderdelen: personeel, bedrijfsprocessen en technologie. Het adviesrapport geeft aan welke cyberrisico’s de mkb’er loopt en welke beveiligingsmaatregelen hij het best kan nemen om de kans op cyberincidenten en menselijke fouten te verkleinen.

Monitoring en awareness

Dat palet aan cyberdiensten zal de komende periode groeien, zegt directeur bedrijven Jack Hommel. “Ondernemers hebben groeiambities en wij willen die bedrijven graag helpen met innovatieve oplossingen, persoonlijke service en digitale ondersteuning. In een later stadium zullen we ook andere diensten aanbieden die het securityniveau omhoog brengen. Denk bijvoorbeeld aan monitoringsdiensten en een awareness-programma voor medewerkers.”

AVG-check

Behalve een cyberverzekering met extra diensten biedt Centraal Beheer ondernemers ook een AVG-checklist. Die moet inzicht geven in de maatregelen die bedrijven moeten nemen om te voldoen aan de nieuwe privacywetgeving die op 25 mei 2018 van kracht is.

Reageer op dit artikel