nieuws

Klantenbinder DSW wil rem op nieuwe zorginstellingen

Schade 714

Klantenbinder DSW wil rem op nieuwe zorginstellingen

Zorgverzekeraar DSW wil dat nieuwe zorgaanbieders niet meer zo makkelijk een vergunning van de overheid kunnen krijgen om zich te vestigen als zorginstelling. Directeur Chris Oomen pleitte  hier dit weekend voor in het consumentenprogramma Kassa. DSW genoot vorig  jaar het meeste vertrouwen onder haar klanten van  alle zorgverzekeraars.

Oomen vindt dat er voor zorgaanbieders een strengere selectie aan de poort moet komen en meer controlemogelijkheden door de verzekeraars. “Met drie muisklikken kun je als toegelaten instelling erkend worden in dit land. Er is aan de poort totaal geen controle”, aldus Oomen in Kassa. “Ik pleit voor veel meer controle vooraf.”

Privékliniek Renswoude

DSW staat een cliënt bij die door de in 2016 gesloten KEM privékliniek in Renswoude wordt gevorderd om openstaande rekeningen te betalen. De stichting achter de kliniek probeert  nu alsnog rekeningen die niet of slechts ten dele door de verzekeraars zijn vergoed, te verhalen op de voormalige patiënten. DSW spreekt daarbij van fraude en valsheid in geschrifte omdat de betreffende patiënt van tevoren door de kliniek was gezegd dat hij niet hoefde bij te betalen als DSW niet volledig zou vergoeden.

Geen windeieren

De publicitaire voortrekkersrol die DSW regelmatig pakt, ook als het gaat om de jaarlijkse premieaanpassing, legt de Schiedamse zorgverzekeraar geen windeieren. In de KlantMonitor Zorgverzekeringen 2018 van onderzoeksbureau SAMR komt DSW van alle 27 zorgverzekeraars opnieuw als beste uit de bus.

Loyaliteit en vertrouwen

De loyaliteit onder verzekerden van DSW is dit jaar flink toegenomen. De NPS, de Net Promotor Score, waarmee wordt aangegeven in hoeverre klanten bereid zijn hun zorgverzekeraar aan te bevelen, is gestegen van +36 vorig jaar naar +45 dit jaar. Daarbij is het vertrouwen in DSW groot (+40) en ligt daarmee op het hoogste niveau van alle zorgverzekeraars.

 

Reageer op dit artikel