nieuws

Franse Subaru-rijder drie jaar gratis verzekerd

Schade 1401

Franse Subaru-rijder drie jaar gratis verzekerd

De Japanse autofabrikant Subaru biedt sinds kort een gratis all risk verzekering aan autokopers in Frankrijk. Dit meldt het Franse verzekeringsblad L’argus de l’assurance. Het gaat om alle Subarumodellen die zijn uitgerust met technologie die ongelukken moet voorkomen.  

Het voorstel, ontwikkeld in samenwerking met verzekeringsmaatschappij Generali en de Franse verzekeringsmakelaar Verspieren, komt bovenop de garantie van 3 jaar of 100.000 km die Subaru voor nieuwe auto’s hanteert.  Het gaat om vijf Subaru-modellen die zijn uitgerust met het zogeheten EyeSight preventietechnologie, die waarschuwt bij dreigend gevaar. De auto’s zijn uitgerust met twee camera’s en hulptechnieken als een adaptieve cruisecontrole, een rem- en versnellingssysteem dat in speelt op bijna-botsingen en een waarschuwingssysteem bij koersafwijkingen.

Voorwaarden voor gratis verzekering

Om in aanmerking te komen voor de gratis verzekering moeten klanten tussen de 30 en 75 jaar oud zijn. Daarnaast moeten ze de laatste 36 maanden verzekerd zijn en een bonus malus korting van minimaal 50% hebben opgebouwd.

Soortgelijk initiatief Tesla

Subaru is niet eerst autofabrikant die met een auto inclusief verzekering komt. Ruim een jaar geleden lanceerde Tesla een soortgelijk initiatief voor de Aziatische markt.

 

Reageer op dit artikel