nieuws

Allianz legt zich niet neer bij hagelschadevonnis

Schade 5708

Allianz legt zich niet neer bij hagelschadevonnis

De meteorologische woordenstrijd over stormen, hagelbuien en supercellen tijdens het noodweer van twee zomers geleden duurt voort. Allianz is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank Rotterdam en gaat in hoger beroep. De rechter veroordeelde de verzekeraar twee weken geleden tot het betalen van een schadevergoeding aan een Brabantse varkensfokker.

De rechtbank Rotterdam bepaalde dat een supercel – met stijgstromen en valwinden – de schade van ingeslagen hagelstenen bij een boer uit Sterksel hadden veroorzaakt. Allianz moet de varkensfokker daarom € 75.000 betalen. “Wij gaan in hoger beroep omdat wij nog steeds vinden dat er sprake is van hagelschade, en niet van stormschade”, laat woordvoerder Laura Vening van de verzekeraar weten. Storm was in de polisvoorwaarden wel gedekt, schade door hagel niet.

Andere zaken

Een kleine regio rondom het dorp Someren in Noord-Brabant werd op 23 juni 2016 getroffen door noodweer. Meerdere boeren liggen in de clinch met hun verzekeraar. Zo loopt er bij de rechtbank Midden-Nederland een zaak tussen ASR en een pluimveehouder. Daarvan wordt binnenkort een uitspraak verwacht.

In conflicten tussen Interpolis en een melkveehouder en een varkensboer werd de verzekeraar al in het gelijkgesteld. De melkveehouder ving ook in hoger beroep al bot. In de andere zaak heeft de varkensboer nog beroep ingesteld. Verschil tussen Interpolis en ASR en Allianz is dat die eerste verzekeraar nadrukkelijk in de polisvoorwaarden heeft staan dat hagel tijdens storm is uitgesloten van dekking. Bij de zaak van Allianz gaat het overigens over de polisvoorwaarden die zijn opgesteld door Aegon. Allianz nam in 2016 een zakelijke schadeportefeuille over van Aegon. De polis waar de zaak om draait, maakt deel uit van die acquisitie.

Reageer op dit artikel