nieuws

Vakbonden: verzekeraar zal zieke werknemer teveel opjagen

Schade 1119

Vakbonden CNV en FNV zijn zorgelijk over het voorstel  om verzekeraars al na drie maanden in te schakelen bij de re-integratie van zieke werknemers. Zieke werknemers worden te veel opgejaagd vanuit winstoogmerk, zegt CNV-voorzitter Maurice Limmen tegen het Financieele Dagblad. “Ik heb daar grote bezwaren tegen.”

Vakbonden: verzekeraar zal zieke werknemer teveel opjagen

Het voorstel van verzekeraars en werkgevers is een tegenreactie op het Regeerakkoord waarin werd voorgesteld om het tweede jaar loondoorbetaling voor kleine werkgevers te collectiviseren. Het Verbond werkte daarop samen met VNO-NCW een andere lijn uit waarbij de verzekeraar na drie maanden de uitvoering van de re-integratie van de (kleine) werkgever overneemt. Ondernemerslobby MKB-Nederland heeft zich achter het voorstel geschaard.

Band werknemer en werkvloer

Maar de FNV ziet meer in een collectieve oplossing. En CNV-voorzitter Maurice Limmen zegt vandaag bang te zijn dat het voorstel ten koste gaat van zieke werknemers. Dat gebeurt volgens hem als “commerciële partijen zo snel verantwoordelijk worden voor doorbetaling en terugkeer naar het werk. Zo snijd je de band door tussen werknemer en werkvloer. Dat is niet bevorderlijk voor het herstel.”

Zorgen wegnemen

Paul Koopman, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars reageert desgevraagd: “Wij gaan op korte termijn contact zoeken met de heer Limmen. Hij reageert nu op globale plannen, maar wij hebben er vertrouwen in dat wij in de uitwerking van de plannen zijn zorgen wel weg kunnen nemen.”

Reageer op dit artikel