nieuws

Radar belicht willekeur zorgverzekeraars

Schade 1143

Radar belicht willekeur zorgverzekeraars

Consumentenprogramma Radar neemt vanavond wat zij noemt ‘de willekeur’ van zorgverzekeraars onder de loep. In de uitzending komt naar voren dat de ene verzekeraar een behandeling wel vergoedt vanuit de basisverzekering, waar de ander vergoeding van de hand wijst.

Radar gebruikt het voorbeeld van een vrouw bij wie op 7-jarige leeftijd een van de eierstokken is verwijderd. Op haar 21ste moet ze met spoed geopereerd worden aan de andere. Het risico bestaat dat deze eierstok te zijner tijd ook verwijderd moet worden.

Medisch noodzakelijke behandeling

Omdat de vrouw een kinderwens heeft adviseert de gynaecoloog om de eicellen te laten invriezen, een behandeling van € 10.000 onder de basisverzekering valt. Ondanks een brief van de gynaecoloog weigert de eigen zorgverzekeraar de ‘medische noodzakelijke behandeling’ te vergoeden. Als ze het probeert bij een andere zorgverzekeraar vergoedt deze tegen de verwachting wel de behandeling volledig.

Voorschot op uitzending

“Blijkbaar is de basisverzekering toch niet gelijk voor iedereen”, zo neemt Radar alvast een voorschot op de uitzending. “Hoe kan dat, en mag dat wel?”

Reageer op dit artikel