nieuws

Markt voor cyberpolissen in twee jaar meer dan verdubbeld

Schade 1070

Het premie-inkomen van cyberverzekeringen in Nederland bedroeg in 2017 minimaal € 20 miljoen. In 2015 haalden verzekeraars nog maximaal € 10 miljoen premie-inkomsten uit cyber. Meer dan 90% van de inkomsten komen van de zakelijke markt.

Markt voor cyberpolissen in twee jaar meer dan verdubbeld

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Het CVS vroeg verzekeraars medio 2016 en begin dit jaar naar het premie-inkomen uit cyberverzekeringen. De groei wordt vooral veroorzaakt doordat meer verzekeraars op de markt van cyberpolissen actief zijn. Daarnaast neemt ook de omvang van de cyberportefeuille van verzekeraars toe.

Volgens het CVS, het statistiek- en onderzoeksbureau van het Verbond van Verzekeraars, wordt de omzetgroei bijna helemaal behaald op de zakelijke markt. Het aandeel van de particuliere markt bedraagt nog geen 10%.

Kans van formaat

Directeur Leo de Boer van het Verbond is blij met de verdubbeling van de cybermarkt. “Dat betekent dat de markt dit nieuwe risico goed oppakt.” Wel noemt hij de bewustwording onder klanten nog te laag. “Mensen realiseren zich de risico’s nog onvoldoende. Samen met de overheid, het mkb en IT- en securityspecialisten, moeten wij de bewustwording verder op gang brengen. Hier ligt echt een kans van formaat voor onze sector.”

Reageer op dit artikel