nieuws

Hardloop-app nekt uitkeringstrekker met ‘whiplash’

Schade 1922

De hardloop-app Endomondo heeft een Deense vrouw, die ten onrechte een uitkering van 200.000 kronen (ongeveer 27.000 euro) kreeg, genekt. Haar verzekeringsmaatschappij, AP Pension, confronteerde haar met het feit dat ze blijkbaar wel kon hardlopen en daar op social media allerlei foto’s van plaatste, maar dat ze door een opgelopen whiplash bij de verzekeraar had aangegeven dat ze niet meer al haar uren kon werken.

Hardloop-app nekt uitkeringstrekker met ‘whiplash’

De Deense is volgens De Telegraaf inmiddels voor de rechter gesleept. Haar verzekeraar kreeg in 2015 een tip binnen over de vrouw. Door het delen van haar loopsessies via de app, aangevuld met foto’s van hardloopwedstrijden, kon de verzekeraar meekijken in haar situatie.  De hardloopster had haar app-profiel op openbaar staan.

De verzekeraar eiste via de rechter al het geld terug, in hoger beroep werd ze veroordeeld tot het terugbetalen van het de helft van het geld dat aan haar was overgemaakt.

Reageer op dit artikel