nieuws

Fors meer meldingen voor Stichting Salvage na uitbreiding mandaat

Schade 661

De Stichting Salvage heeft in 2017 via de brandweer 4.893 meldingen van schade gekregen. Dit betekende een stijging van 18,5%. Volgens de stichting, die namens de Nederlandse brandverzekeraars hulp biedt na een calamiteit, is de stijging voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een uitbreiding van het mandaat.

Fors meer meldingen voor Stichting Salvage na uitbreiding mandaat

Vorig jaar werd het werkterrein van Stichting Salvage naast schade door brand, blikseminslag en explosie uitgebreid met hulp na water- en stormschade. De vuurdoop op dit punt deed zich in februari voor, toen er een zware storm over Nederland trok.

Snelle droging

Uit de evaluatie van de uitbreiding na het eerste jaar wordt de conclusie getrokken dat ook de inzet van Stichting Salvage, die vorig jaar haar 30-jarig jubileum vierde, bij waterschades zeer zinvol is. Hierbij wordt erop gewezen dat een snelle droging positief werkt en de kosten beperkt.

Waarderingscijfer 8,8

In algemene zin hadden de meldingen in 2017 betrekking op 7.350 objecten, waaronder 2.467 belendingen. Bij de calamiteiten waren 16.192 slachtoffers en gedupeerden betrokken. In 2017 had de stichting -6 medewerkers- de beschikking over 130 schade-experts die als Salvagecoördinator hun werk deden. De gedupeerden die in 2017 hulp van Salvage kregen, gaven hier gemiddeld een 8,8 als waarderingscijfer voor.

Reageer op dit artikel