nieuws

Delta Lloyd: Nog tot aan Pasen meldingen stormschade

Schade 1393

Delta Lloyd: Nog tot aan Pasen meldingen stormschade

Delta Lloyd verwacht dat het aantal meldingen voor stormschade aan pleziervaartuigen tot aan Pasen blijft oplopen. Tegen de regionale krant De Stentor zegt de verzekeraar al voor enkele tonnen aan schademeldingen binnen te hebben gehad na de hevige voorjaarsstormen in januari en februari. 

“Nog dagelijks komen meldingen binnen van schade’’, zegt Erik Mesman, branchemanager watersport bij Delta Lloyd tegen de Stentor. De grootste schadegevallen zijn volgens hem inmiddels wel bekend. De meldingen die nu nog binnenkomen zijn van verzekerden die nu pas weer, nu het buitenseizoen weer aanbreekt, naar hun  jacht gaan kijken. “Dat gaat nog wel door tot Pasen, denken we.”

Boten op het droge

Vooral de boten op het droge hebben te lijden gehad door de voorjaarsstormen, wat zich vertaald heeft in schade aan onder meer zeilen en masten. In een aantal gevallen kreeg Delta Lloyd meldingen van boten op een dok die waren omgewaaid. Mesman: “Een boot in het water beweegt nog een beetje mee met de wind.’’

Reageer op dit artikel