nieuws

Chubb weigert juridische kosten voor Weinstein te vergoeden

Schade 1709

Chubb weigert juridische kosten voor Weinstein te vergoeden

Verzekeraar Chubb weigert de juridische kosten te vergoeden die Hollywood-producer Harvey Weinstein staan te wachten in de rechtszaken wegens vermeende seksuele intimidatie. Dit meldt het Amerikaanse showbizzblad Variety. Volgens Chubb, ook in Nederland actief, is bewust wangedrag niet gedekt onder de verzekeringen die Weinstein had lopen. 

Chubb Indemnity Insurance Co. vorderde gisteren bij het Hooggerechtshof van New York dat zij niet verplicht is de juridische kosten van de in opspraak geraakte producer te financieren. Variety meldt dat Weinstein sinds 1994  bij  Chubb 16  polissen heeft afgesloten, waaronder een kunstverzekering en een polis voor huiseigenaren. Sommige polissen dekken de schadevergoeding die Weinstein aan derden zou moeten betalen voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen. De schade zou dan moeten zijn ontstaan door een “een ongeval of overtreding”.

Patroon van seksuele intimidatie

Volgens Chubb komt Weinstein op basis van de polisvoorwaarden en het vermeende patroon van seksuele intimidatie niet in aanmerking voor vergoeding van zijn juridische kosten. “Uit de onderliggende rechtszaken komt het beeld naar voren dat de geclaimde schade is ontstaan ​​door de voortdurende en diepgewortelde, en naar verluidt criminele handelingen (…) door de heer Weinstein in de context van Weinstein’s uitnodiging aan zijn slachtoffers om potentiële rollen als acteur of producent (…) in de filmindustrie te bespreken”, zo stelt Chubb in haar vordering. “Chubb heeft de heer Weinstein geadviseerd dat dergelijke flagrante, opzettelijke daden van de heer Weinstein geen ‘ongeluk’  of een ‘overtreding’ vormen.

Opzettelijke handelingen

In de vordering stelt Chubb ook dat de verzekeringspolissen expliciet dekking voor ‘opzettelijke handelingen’ uitsluiten.

 

 

 

Reageer op dit artikel