nieuws

Cas Verhage (Nh1816): ‘Sommige grote verzekeraars willen het intermediair volledig buitenspel zetten’

Schade 5464

Cas Verhage (Nh1816): ‘Sommige grote verzekeraars willen het intermediair volledig buitenspel zetten’

“Sommige grote verzekeraars willen het intermediair volledig buitenspel zetten. Kijk naar het rapport evaluatie provisieverbod. Kijk ook naar het zelf verzonnen probleem van de actieve transparantie van schadeverzekeringen”, zo zei Cas Verhage (Nh1816) tijdens het Future Days Event van de Commissie Financiële Dienstverlening (CFD).

In het persbericht over het event wordt ook vermeld dat er volgens Verhage een duidelijk verschil is tussen de mening van het Verbond van Verzekeraars over het intermediair, en die van enkele individuele verzekeraars. Daar liggen de meningen over het intermediair volgens hem namelijk veel genuanceerder.

Teruggang intermediair

Over de financiële markt als geheel is hij minder positief. “De hele markt zal verder consolideren met als resultaat: minder verzekeraars, minder tussenpersonen en minder klanten”. Door de consolidatie is er overcapaciteit ontstaan volgens Verhage en is de ‘teruggang van het intermediair’ over een breed front merkbaar.

Gelijkspel creëren

Verhage meldde ook: “Ik zei al dat er bij het Verbond van Verzekeraars en een paar grote partijen consensus is om het intermediair buitenspel te houden. Maar daar denken sommige individuele verzekeraars toch wat genuanceerder over”. De voorman van Nh1816 heeft aangegeven dat hij zich de komende tijd wil inzetten voor een meer ‘gelijkwaardig speelveld’.

Actieve transparantie

Net zoals tijdens het seminar ‘Maatwerk leveren in een verschralende markt’, georganiseerd door SureBusiness in het Utrechtse De Fabrique in december vorig jaar, herhaalde Verhage ook zijn standpunt dat actieve transparantie niets toevoegt.

Reageer op dit artikel