nieuws

Belgische start-up lanceert samen met Axa verzekering voor proefritten

Schade 1035

Belgische start-up lanceert samen met Axa verzekering voor proefritten

De Belgische start-up SereniMax heeft in samenwerking met verzekeraar Axa Belgium een verzekering voor proefritten met tweedehandswagens van particuliere verkopers gelanceerd.

Voor € 15 bieden SereniMax en Axa Belgium een verzekering waarmee tweedehandswagen voor de duur van een testrit zijn verzekerd. “De verzekering maakt deel uit van een pakket waarin ook een garantie tegen mechanisch defect voor 12 maanden wordt opgenomen. Het is die garantie die tot nu 60 procent van de kopers van een tweedehandswagen eerder voor een professionele verkoper dan voor een privéverkoper doen kiezen. Overigens worden vooraf ook alle gegevens op het inschrijvingsbewijs gecontroleerd”, zo meldt het Belgische nieuwskanaal De Tijd.

Betaling via app

De potentiële koper schrijft in dit geval de verzekering op zijn of haar naam. Diefstal tijdens de proefrit is meeverzekerd en de identiteit van de mogelijke koper wordt volgens de initiatiefnemers ‘grondig gecontroleerd’ en de betaling wordt ‘gegarandeerd’ door die te laten verlopen via een beveiligde app die is gekoppeld aan een geblokkeerde rekening.

Reageer op dit artikel