nieuws

Hijskraan valt op studentenhuis in Kralingen

Schade 7694

Een omgevallen hijskraan heeft een flinke schade bezorgd aan het pand van de Rotterdamse studentenvereniging  Laurentius in de Rotterdamse wijk Kralingen. Tijdens hijswerkzaamheden naar de aanbouw achter de sociëteit kantelde de kraan en viel hij door de nok van het pannendak van Laurentius. Bij het ongeluk zijn volgens RTV Rijnmond geen slachtoffers gevallen. 

Hoe de kraan zijn evenwicht verloor is nog niet duidelijk. De verbouwingswerkzaamheden in het pand zijn direct gestaakt. De eigenaar van de kraan, Blansjaar uit Wateringen, heeft twee andere kranen naar de locatie gestuurd om de gevallen hijskraan te bergen.

Vlaggen halfstok voor erelid Lubbers

RTV Rijnmond meldt dat op het gebouw van Laurentius de vlaggen halfstok hangen vanwege het overlijden van oud-premier Ruud Lubbers. Hij was erelid van de vereniging. Op het moment dat de kraan viel, was het bestuur van Laurentius aanwezig bij de uitvaartdienst van Lubbers in Rotterdam-West.

Ongeluk  Alphen aan den Rijn

Het ongeluk in Rotterdam is niet het eerste waarbij een vallende bouwkraan voor veel schade zorgde. In augustus 2015 vielen twee bouwkranen om bij werkzaamheden aan een brug in Alphen aan den Rijn. Hierbij werden vier woningen volledig verwoest, wat een behoorlijke kluif opleverde voor de betrokken verzekeraars. De betrokken aannemer ging enkele jaren later, na een ander ongeval, failliet.

Reageer op dit artikel