nieuws

Eindleeftijd in ondernemers-AOV De Goudse naar 68 jaar

Schade 920

Eindleeftijd in ondernemers-AOV De Goudse naar 68 jaar

De Goudse heeft de maximale eindleeftijd van de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers verhoogd naar 68 jaar. De verzekeraar wil hiermee in de pas lopen met de stijgende levensverwachting en de oplopende AOW-leeftijd.

De AOW-leeftijd stijgt tot 2022 naar 67 jaar en 3 maanden. Daarna wordt die leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. Verzekerden die jonger dan 60 jaar zijn kunnen de eindleeftijd van hun ondernemers-AOV verhogen tot maximaal 68 jaar. Voor sommige beroepen geldt een eindleeftijd van 55 of 60 jaar.

De Goudse volgt hiermee het voorbeeld van Movir. Die verzekeraar verhoogde een paar maanden geleden de eindleeftijd van de AOV naar 68 jaar.

Reageer op dit artikel