nieuws

De Friesland verliest, fusie met Zilveren Kruis gaat door

Schade 1686

Volgens de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam is Achmea ‘in redelijkheid’ tot het besluit gekomen om de divisies De Friesland en Zilveren Kruis samen te voegen. De ondernemingsraad van De Friesland had een oordeel gevraagd over de kwestie.

De Friesland verliest, fusie met Zilveren Kruis gaat door

De directies van De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea en de ondernemingsraad van De Friesland ontvingen de uitspraak donderdag. In haar uitspraak oordeelt de Ondernemingskamer dat Achmea in redelijkheid tot het besluit is gekomen. Het beroep van de OR van De Friesland is hiermee afgewezen. Juridisch zijn de twee divisies al één, maar de organisatorische fusie was opgeschort tot er een uitspraak zou komen van de Ondernemingskamer. Die uitvoering kan nu dus doorgaan.

De OR van De Friesland en de directies van De Friesland en Achmea gaan de uitspraak nu eerst met elkaar en met de medewerkers bespreken. Vervolgens wordt bepaald wat de vervolgstappen zijn. Bruno Bruins, minister van Medische Zorg, gaf al eerder aan geen bezwaren te zien tegen de samenvoeging van de Achmea-dochters. Maar werknemers en bonden vrezen voor verlies van werkgelegenheid en een verdere verschraling van het werk.

Reageer op dit artikel